lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kesällisiin tunnelmiin

Vaikka saatamme päivitellä kuulumisia,
toivotamme jo tässä vaiheessa


7 kommenttia:

 1. Hyvää kesää teille ja kiitos hienosta blogista, jota on viime keväästä lähtien tullut seurailtua. Itselläni on pian 1-vuotias seiskarinkoira ja punkit ovat nyt kesällä hiukan kiusanneet, vaikka käytössä on ollut yrttipanta ja valkosipulirouhetta olen hiukan syöttänyt. Miten Taikalla on punkkien häätö onnistunut?

  terv. Jussi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitoksista! Me luotamme punkkien häädössä Exspottiin, sillä Helsingissä on puistoissa ja muilla viheralueilla paljon punkkeja. Lsäksi olemme reissanneet punkkialueilla, kuten Ahvenanmaalla ja Virossa. Jossain oli tutkimustietoa, että 20% punkeista Seurasaaressa kantoi borrelioosia... omistajat ei halua viheliäistä borrelioosia (Taika nukkuu sohvalla ja joskus myös sängyn jalkopäässä). Yrttipannasta tutun koira sai hengenvaarallisen reaktion. Meillä siis niskaan Exspot 3 viikon välein tai useammin, jos daami pääsee kaatosateessa kastumaan - Taikanhan ei siis ui, eikä mielellään edes kahlaa.
   Toivottavasti tästä oli apua!

   Poista
  2. Tervehdys. Kiitoksia nopeasta vastauksesta ja tiedosta. Me liikumme kesäisin saaristossa Saimaalla, jossa ei ilmeisesti ole ainakaan niin paljon borrelioosia punkeissa kuin Helsingissä. Siellä koira kuitenkin kerää varsinkin vapaana ollessaan punkkeja aina vähintään muutamia vajaan viikon reissulla. Täällä Länsi-Suomessa ei punkkeja juurikaan ole niillä alueilla, joilla me liikumme. Hiukan itseä vaan on arveluttanut lääkekarkotteiden sisältämät aineet ja joillekin koirille tulleet haittavaikutukset, mutta kenties nuo lääkeaineet on pienempi paha kuin riesa punkeista. Meillä koira kyllä kahlailee mielellään, mutta uimaan ei ole vielä uskaltautunut.

   terv. Jussi

   Poista
  3. Hau vielä! Mekin luulimme, ettei Länsi-Suomessa ole punkkeja, mutta Suupohjan alueella tiedämme parikin, jotka ovat saaneet borrelioosin ja huhun mukana Merikarvialla olisi koira lopetettu borrelioosin vuoksi... Meillä puolet isäntäväestäkin on jo ottanut puutiaisaivokuumerokotuksen - varmuuden vuoksi...
   Taitaa olla tuo "vesikauhu" melko yleistä näillä nuoremman polven hyljekoiruuksilla... Seiskarien FB-ryhmässä tosin kuvia kivoista poikkeuksista. Lystiä kesän jatkoa teille!

   Poista
  4. Jep. Me liikuskellaan hiukan alempana täällä Porin lähistöllä ja lomalla sitten Itä-Suomessa Lappeenrannan seudulla. Tuntuu vain olevan tässä punkkiasiassa olevan eri kokemuksia ja mielipiteitä, kuka milläkin tavalla niitä karkottaa...Siksi mielenkiintoista kuulla kokemuksista.
   Nyt agility-kurssin loputtua alkaa meidänkin koiruudella kesäloma ja syksymmällä taas jatketaan agilityn ja koirakoulun parissa, vaihtelevalla menestyksellä. Hyvää kesää teillekin!

   t. Jussi

   Poista
 2. Siis: luulimme, ettei Länsi-Suomessa ole borrelioosia... (ajatuskatko)

  VastaaPoista

Kiitos haukuista:)