sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Juhannustoimintoja

Taika on nauttinut juhannuksesta: auringosta nurmella, ja reippaista  lenkeistä. Mikään ei ole lystimpää kuin juosta liinassa pyörän edessä metsäautotiellä.

Eilen meillä oli vähällä tulla juhannuspyhän kunniaksi pupujussikkapaisti. Kilometriä myöhemmin samaisella tiellä edestämme kirmaisi ensin kaksi teerenpoikasta ja naarasteeri lensi aivan matalalla, 20 cm koiran kirsusta hämätäkseen turvaan poikasensa sillä välin.

Koskapa yliaistinen ja riistaviettinen koiramme on nopsempi kuin emäntänsä ja isäntänsä, on nyt poikasaikaan ulkoiltava vain kiinni kytkettynä. Tai sitten Taika saa purkaa ojanpenkereen myyriin metsästysviettiään. Onneksi maalla on mahdollisuus tehdä pyörälenkkejäkin... ja sulatella juhannusgrillauksen kaloreita sujuvasti.

Pian kuvanottohetken jälkeen västäräkki saapui koiraneidin eteen keikuttelemaan pyrstöään. Yleensä pikkulinnut saavat tanssia ripaskaa nenän edessä kaupungissa, vaan maalla asia olikin sitten jo selvästi toinen ja västäräkki sai haukahduksen ja pari nopsaa askelta kohti.

2 kommenttia:

  1. Taikalla on omien grillieväiden hankkiminen selvästi mielessä:)

    Muistan,kuinka oli oman koiran kanssa hihnassa pitelemistä, jos pupu sattui lähistölle. Ja kommentti oli närkästynyt ouuw, kun ei saanut lähteä pupun perään.

    VastaaPoista
  2. Sussi, pelkästään fiksulta ja valppaalta näyttämällä voi ansaita ihan hyvin;-) Tämä on Taikan aforismeista mielestäni ehkä paras.

    Hih, olisipa ollut hauska kuulla se ääni. meillä kiljutaan, siis _kiljutaan_kimeästi ja kovaa, kun pupu ryntää jostain eteen...

    VastaaPoista

Kiitos haukuista:)