keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Kaikki viilennyskeinot käyttöön

Aurinkoinen se jaksaa porottaa, kun taas me ei jakseta olla kuumuudessa. Taika ei suoranaisesti läähätä, ellei lähdetä kävelylle, mutta yrittää levottomasti etsiä viileitä paikkoja talosta, verannalta tai pihasta.

Olemme ottaneet käyttöön Taikan retrocoolerin eli retrokuosisen froteepyyheen, jonka kostutan jääkylmällä vedellä. Kiepautan pyyheen Taikan massun ympäri ja ah, sekös tehostaa varjoisan sementtiverannan vaikutusta vatsapuolta viilentävästi.

 Toinen mainio kikka autossa omassa verkkohäkissään matkustavan koiran olon helpottamiseen on märkänä pakastettu paksu froteinen käsipyyhe. Aseta jäinen levy verkkoboksin päälle; veden haihtuessa se viilentää ilmaa.

Kikka kolmonen on kylmäkallet. Boksissa on aluspeti, jonka päällä sijauspatja (näistä lisää myöhemmin). Näiden väliin sijoitetaan kaksi kylmäkallea. Sijauspatja on siis tosiaan patja, ei mikään irtopyyhe.

Mitäs helteentorjuntakeinoja teillä on käytössä? Osallistukaahan arvontaan täällä!

8 kommenttia:

 1. Ihana että Taika saa vähän viilennystä.
  Näyttää aika tyytyväiseltä hommaan.
  On teillä mukavia ja oivia helteen torjuntakeinoja, kiva! :D

  VastaaPoista
 2. Märkä pyyhe on tuttu:) Sitten tiedän koiria, jotka mielellään asettuvat tuulettimen lähelle.

  VastaaPoista
 3. Taika mustan tiiviin turkin kanssa kaipaa tosiaankin avitusta. Taidan ottaa seuraavan +30 asteen päivänä märän pyyheen käyttöön minäkin. Luin juuri lehdestä, että jos (ihmisillä) on univaikeuksia lämmön vuoksi, lakanat voi pakastaa ennen nukkumaanmenoa. Hyvä vinkki sekin!

  Taika tykkää veneilystä ja autolla ajelusta, ehkä siinä toimii luonnon tuulettimet:) Ikkuna auki ei kylläkään ajella daamin kanssa.

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi Taikalla! Seiskarinkoiraan tutustuin aikoinaan Paperisilppurin kautta ja nyt omistan itsekin seiskarin! Mukava seurailla Taikan touhuja :)

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa Kaisa seurailemaan Taikan touhuja:) Upeaa kuulla muista seiskarin omistajista! Onko seiskarisi uros vaiko tyttömerkkinen? Rapsuja sille!

  VastaaPoista
 6. Tyttömerkkinen on ja Viiru nimeltään, 16.5.10 syntyneestä pentueesta, joka tuolta Seiskarinkoirakerhon sivuilta bongattiin :)

  VastaaPoista
 7. Nyt ei ole NIIN HIRVEÄ helle kuin mitä oli vaikka viikko sitten - onneksi! Tuntui että sulaa aivan märäksi läntiksi, kun lämpöennätykset paukkuu ja sisätiloissa on kuin sauna.. :)

  Silloin kun oli kamalat helteet, niin meillä oli aina päiväsaikaan täällä sisällä vilpoisempaa joten etenkin Tahvo ison turkkinsa kanssa sai olla täällä.

  Illalla sitten vaihtui: ulkona vilpoista ja meillä talossa sauna. Silloin oli Tahvon hyvä haukata raitista ilmaa ulkosalla.. :)

  VastaaPoista
 8. Kaisa, upeaa, seiskarinkoira ja Viiru-tyttönen, loistavaa! Kiva, että jaat tämän vaativansuloisen rodun:)

  Heips Marika, kiitti kommentista - heitän kommenttisi omalla luvallani nimissäni tuonne arvontasivun puolelle:)

  VastaaPoista

Kiitos haukuista:)