sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Kuusi vuotta koiruuksia

Taika ihan ekana päivä uudessa kodissaan.

Kuusi vuotta sitten Nauvosta muutti meille pieni musta hyljekoira. Taika osoittautui reippaaksi haukuksi, joka telmi ja nukkui hyvin, eikä turhaan kaipaillut kotiin. Vain liikenteen jyly oli pelottavaa. Ensimmäiset päivät lähestyttiin Mannerheimintietä sylissä ja käytiin vain katsomassa autojen vilinää. Kolmantena päivänä oltiin reippaasti neljä tassua asfaltilla ja neljäntenä ylitettiin Se Suuri Liikennevirta. Pissikäynnit lähipuistoon tahtoivat venyä tuntiin, kun pennulle olisi riittänyt paijaaja joka askeleelle... 

Alusta asti haluttiin nukkua omassa kolossa. Pahvilaatikkopesät varmuuden vuoksi, sillä hampaiden teroituksesta kasvattaja meitä varoitteli - turhaan. Taikan tuhot rajoittuivat yhteen jalkalistan kulman pyöristykseen eteisessä ja sisalmaton kuteen pureskeluun - pahimpaan hampaiden vaihtoaikaan.
Tosin myös isännän kaulalle oli erittäin hyvä sammahtaa. Oikeastaan uni saattoi tulla missä asennossa ja minne vain, kuten keittiön kaapin ovea vasten, neljä tassua taivasta kohti:

Tai kieli unohtui ulos suusta...


Taika osoittautui tapaturma-alttiiksi, vilkkaaksi ja uhkarohkeaksikin. Noin 11-viikkoisena, noin 8 kiloisena pentuna kyykäärmeenpuremasta jäi ikävät muistot ja henkikulta oli hetken hyvin heikoilla. Lykkyä oli matkassa, sillä purema osui jalkaan eikä kaulaan tai päähän. Onneksi ei tullut kuoliota jalkaan. Pieneläinklinikalta saatiin erittäin hyvä hoito - josta Taika oli varmaan eri mieltä ensimmäisestä eläinlääkärikokemuksestaan shokissa.

Päivänsankaritar lähettää 
erityisterkkuja
rakkaille dogsittereilleen
Katjalle, Leenalle ja Viville!
 Kuva: Vivi

8 kommenttia:

 1. Keväiset onnittelut Taikalle ja on ollut kiva tutustua aitoon hyljekoiraan näin blogin välityksellä :)
  Ihania kuvia niin pennusta kuin aikuisestakin Taikasta.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut Taikalle! Mahtavan söpöjä pentukuvia:)

  VastaaPoista
 3. Kiitti kiitti:) Hyljekoiruli kiittää! Synttäripäivä oli oikeastaan pari päivää sitten, mutta meille Tärkeä Päivä on joka päivä:)

  VastaaPoista
 4. Lämpimät onnittelut kuusivuotiaalle!

  VastaaPoista
 5. Täältä Espoosta toinen hyljekoira Pipsa myös viikonlopun synttärisankari (4v. 10.4.) lähettää onnittelut laumansa kera!

  VastaaPoista
 6. Onnea Pipsalle myös:) Ihania koiruja nämä "hylekoirat"!

  VastaaPoista
 7. Jokos se Taikakin on 6-vuotias!
  On kyllä niin kaunis, aina ilo silmälle :)

  Tämä viimeinen kuva on ihan mahtava. Täytyisiköhän minunkin kesällä tehdä voikukista seppele ja asettaa sitten se jonkun koiran päähän/kaulaan ja ei muuta kuin kuvattavaksi :) Tyyne voisi olla uhri, kun se on sellainen että antaa pukea mitä tahansa päälleen :)

  Minulla on muuten uusi blogi!
  Pitäisi löytyä linkki sinne tästä profiilini kautta.. :)

  VastaaPoista
 8. Marika - johan se. Vivillä oli tosiaan kiva Taika-päivä ja kuva on upea!
  Käynpä vkl blogissasi, kun ehdin:)

  VastaaPoista

Kiitos haukuista:)