tiistai 2. maaliskuuta 2010

Erilaisia koirakirjoja


On tullut luettua ja hyödynnettyä yhtä sun toista koirakirjaa ja etologiaopusta. Osan laitoin tuonne blogin laitaan myyntiinkin, sillä seinän levyinen kirjahylly ( kokoa 5 x 2,8 m) on jo täynnä. Tämä on virkistävän erilainen, ajatuksia avartava kirja. Konkreettisia hyötykohtia en ole vielä saanut, mutta ainakin "kolmas silmä" koiran kanssa työskentelyyn on auennut hiukkasen.

Kustantajan sivuilta: "Natalia Krivolaptsuk on pietarilainen lingvisti ja eläinpsykologi, jonka erikoisala on kielen ja ajattelun rakenneanalyysi. Hän esittelee psyykkiseen toimintaan liittyvän informaatiomallin ja soveltaa sitä koirien psyyken analysoimiseen.
    Krivolaptsuk on tutkinut koiran ja ihmisen välistä suhdetta lajien ja persoonallisuuksien välisenä suhteena. Hänen mukaansa koiran ja ihmisen välinen sanaton viestintä ei rajoitu pelkkiin äänteisiin ja eleisiin, vaan sitä on mahdollista kehittää huomattavasti pidemmälle."

Samaa mieltä olen siitä, että koiralla on oma, laajempi kieli, kuin mitä me pystymme tulkitsemana. Omistajat eli ihmiset, tulkitsevat tätä kieltä ihmisen lähtökohdista ja koirien kieli muuttuu yhä ihmismäisemmäksi. Osa kirjan käsittelemistä asioista meni kyllä maallikolta hiukan"yli", mutta aion lukea kirjan uudelleen muutaman vuoden kuluttua.

Toinen hyvä kirja, jota suosittelen eläinten ystäville, on Rupert Sheldraken:


Kirjasta on ainakin minulla ihan pehmeäkantinen natiivikielinen versio. Suomennettuna kirja on ilmestynyt myös ja kustantajan sivuilta lyhyt lainaus:

"Cambridgen yliopiston maailmankuulu mutta kiistelty professori Rupert Sheldrake on tutkinut ihmisten ja heidän lemmikkiensä välistä suhdetta sekä eläimillä havaittavia paranormaaleja kykyjä. Hänen teoriansa mukaan lemmikkieläin pystyy muodostamaan ihmisen kanssa ns. morfisen kentän, jonka kautta se vastaanottaa informaatiota telepaattisesti. "

Lähipiirissäni on paljon eläimiä, jotka toimivat kirjan esimerkkien tavoin, eikä niiden toiminnalle löytynyt järkevää selitystä, joten miksipä ei...

Lisää tietoa:
Rasalas
Sheldrake

2 kommenttia:

  1. Tuo Sheldraken kirja on todella mukava kirja. Sen jälkeen ei tunne itseään enää lainkaan niin kummalliseksi, nähdessään koirien tekemisissä "selittämättömiä" juttuja. ;)

    VastaaPoista
  2. Nii-ih. Avasi ajattelua ja satttumuksia... Kiva, että joku muukin on sen lukenut, moni ei ole kuullutkaan...

    VastaaPoista

Kiitos haukuista:)