tiistai 23. marraskuuta 2010

Syyspuuhista talvitouhuun

On siirrytty kurakaudesta lumikauteen. Nautimme pitkistä kävelysitä puhtaalla lumella. Lumi tuo kaivattua kirkkautta ja etenkin puhtautta. Vastikään vietimme tarttuvan suolistotulehduksen vuosipäivää vanhoja muistellen. Huhhuh! Jospa kaikki koiranomistajat muistaisivat ottaa sen kakkipussin taskuun ja edelleen taskusta käyttöön, olisi paljon mukavampi olo sekä lapsilla, koiruilla että itsellä. 

Koirankakka kulkeutuu kengänpohjissa sisään ja matoille, joilla konttaavat pienimmätkin lapset, elleivät nauti osan bakteerikannasta jo ulkona. Lumeen koiransa kikkareet piiloon potkiskelevat koiranomistajat herättävät kiinnostuksen psykologiseen analysointiin: kikkareita hangessa, luurankoja kaapissa?

Tummat marraskuun päivät ja mustemmat illat eivät ole houkuttaneet kuvaamaan pikustan koirulin seikkailuita, joten oli vilkaistava muistikortin aarteita. Syyspuuhiinhan kuuluu perinteisesti maan kääntäminen, eikö vain?


Ja hieno neiti pitää tietenkin aina myös ehostuksesta huolen. Meillä suositaan maanläheistä mineraalikosmetiikkaa  :)

Ja tervetuloa myös uudet lukijat! Mukavaa, että heitätte kommenttia. Google Analytics on paljastanut kävijöitä piipahtelevan mukavasti päivittäin, mutta aniharva jättää jälkeensä haukahdustakaan saati kikkarettakaan – sisäsiistiä porukkaa?

5 kommenttia:

 1. Ensin puutarhatöitä ja sitten ehostus kuntoon:)

  VastaaPoista
 2. Tietty, arvoisat leidit, eikös maanläheiset murretut ruskean sävyt ole ihan klassikon statuksen saaneet...

  VastaaPoista
 3. Itse en aiemmin ottanut kantaa tuohon koirankakka-asiaan.. Aiempi mielipiteeni oli, että kyllä ne kakat ojanpohjille mahtuvat, mutta nyt kun Pipsa saapui taloon, on mielipiteeni muuttunut totaalisesti!

  Asumme pienessä kirkonkylässä, eikä täällä koiria ihan älyttömästi ole, mutta kummasti niitä kikkareita vaan kävelyteiden varsilla on. Asumme aivan koulukeskuksen vieressä ja päivittäin näen, kuinka ihmiset kakattavat koiriaan aivan koulun porteilla. Kun koira kyykistyy, katsellaan vain poispäin ja kurkistetaan esimerkiksi kännykkää! Ihan pistää vihaksi. Tuntuu toisinaan turhauttavalta olla yksi ainoista tämän kylän kakkapartiolaisista, joka tuntee hieman vastuuta koiransa asioista. Olisi kamalaa, jos oma koira sairastuisi ja jopa saattaisi menehtyä jonkun toisen ajattelemattomuuden/laiskuuden seurauksena :/

  Mielestäni asia täytyisi nostaa esiin hieman erivalossa, korostaen juurikin sitä mitä "yksi harmiton kakka" saattaa aiheuttaa. Nykyään korostetaan liiaksi vain sitä, kuinka kakan keräämättä jättäminen on sakon arvoinen teko! Kuinka moni on todella selvittänyt, miksi koirankakan keräämättä jättäminen on rike?

  Taika näyttääkin olevan oman naiseutensa hyvin tunteva koira :) Manikyyri ja nenän puuterointihan ovat kauneuden peruskiviä ;)

  VastaaPoista
 4. Ihan naulan kantaan.

  Koulujen, päiväkotien ja leikkipuistojen laitamilla pitäisi olla kannustekyltit siivoa p****t, niin lapset kiittää -tyyliin. Yhdessä koirapuistossa Vantaalla näin ilmoitustaululla maininnan "kerääthän koirasi jätökset, sillä ne houkuttelevat rottia. Koiran jätökset ovat hyvin proteniinipitoista ravintoa rotille". Ooh, entäpä ne muut haitat...

  Olen kuullut myös mielipiteen, että muut roskat (muovi, lasi, paperi) voisi kerätä, mutta koirankakka on maatuvaa. Nopeasti laskien aika monta läjää tulee aarille yksistään parin korttelin koirista.

  Todella suren, miten puutarhapuolen ammattilaiset joutuvat tekemään töitä jätösten keskellä:/

  VastaaPoista

Kiitos haukuista:)