lauantai 23. tammikuuta 2010

Kahleissa


Yök, valjaat, yök. Kutittaa!

Valjaat ei ole Taikan mieleinen juttu.  Jos otan sellaiset näkyville, kun ollaan menossa ulos, on viuh viuh, koiru sohvan alla. Jos onnistun ne saamaan päälle huijaten ensin pannan hihnoineen kiinni, ja pääsemme ulos, pitää kulkea vikisten ja inisten. Mielellään myös ohi kulkeissa nojautua kivitalon seiniin ja rapsutella itseään niitä vasten. Tai istahtaa rapsuttamaan takajalalla rinnan kohdalta (onnistuu muuten hienosti). Ja taas vikistä. Ja inistä. Ja hilata itseään maassa mahallaan, takajaloilla vauhtia potkien eli rapsuttaa kutiavaa vatsaa...

Jo pentuna alettiin treenata valjaiden pitämistä. Ensimmäinen valjasmalli oli päällä peräti tunnin, kunnes neiti likisti kyynärpäät kehoaan vasten, veti päänsä suppuun ja pujotti itsensä valjaista läpi. Toiset valjaat pysyvät päällä, mutta ilmiselvästi kutittavat kyljistä ja vatsasta.


Liikennevaloissa, tai jos muuten joutuu hetken odottamaan, alkaa vikinä ja rapsuttelu, oli päällä sitten valjaat tai panta. Hetken vieressä seisovat katsovat hymyillen ja pian kuuluu kysymys: "Minkä ikäinen se on?"

Johon vastaan: "Pian kuuden vuoden ajan ollaan pidetty pantaa ja valjaita...".

"Ai, se näyttää ihan pennulta!"

Niinpä. Taika, pian 6 vuotta. Olisi mieluummin villi ja vapaa.

2 kommenttia:

  1. Minä olen tuolla meidän pienimmällä haukkulaisella pitänyt pienestä lähtien kaulapantaa, koska valjaat olisvat liian isot. Olen odottanut että Tahvo venähtäisi sen verran, että saisi ensimmäisen keran valjaat päälle.

    Viime viikolla se hetki sitten koitti - valjaat olivat kuin olivatkin päällä pysyvät! Ajattelin että onpas hienoa, mutta Tahvo oli kyllä täysin eri mieltä asiasta. Se hyppi pihalla neljällä jalalla ilmaan ja kierteli ilmassa piruetteja, kun yritti purra valjaita pois päältään - oli se aika näky :)

    Mutta onneksi tottui sitten kuitenkin niihin! Nyt saa sekin pitää valjaita, kuten vanhemmatkin hauykut :)

    VastaaPoista
  2. Ne ei kaikkien mieleen ole nuo valjaat eikä aina hihnatkaan. Meillä onneksi kelpaavat valjaat, olivat alkuun ainoa konsti keuhkotautiseen vetämiseen.

    VastaaPoista

Kiitos haukuista:)