maanantai 11. tammikuuta 2010

Sähköhampiharja ja muita välttämättömyyksiä...

Emäntä listasi koiraperheen tämänhetken tarpeet - poronluupalat, tassuvahaa - ja poikkesi Stockalla. Hyllyt ammottivat typötyhjinä ja etenkin tuon tassuvahan puuttuminen ketutti.

Meillä on jääneet kinkkiset (lue: alkuperältään People Republic of China) puruluut hyllylle. Jos maidosta löytyy melamiinia, ja hiuspantojen materiaalina on kondomeita, en edes uskalla kuvitella, mitä koirien puruluutikkuihin on jauhettu sekaan...

Mössötäytteiset puruluutkin jäivät yhteen kappaleeseen, kun Taika sai parivuotiaana elämänsä ensimmäisen masutaudin. Fiksuna tyttönä herätteli tietenkin yöllä hätäänsä vain isäntää, emäntä sai nukkua rauhassa.

Stockan tassuvahahyllyn kohdalla oli aukko niin niin ikään. Vaan olipa taas tullut uuttakin koiranomistajien laajenevan lauman iloksi. Koirien sähköhammasharjaa oli reiluin määrin... Ööh... Hmmm. Ei kyllä onnistuisi meillä mitkään vempeleet suussa pörisemässä. Tällainen kapistus se on, jos kiinnostaa. Petosan on valmistaja - siinäpä hyvä nimi, sanoo Taika, jonka isäpappa on Peto nimeltään...Niin, se tassuvaha sitten... näillä säillä ja katukemikaaleilla aivan välttämätön. Kaduille kylvetään suolan lisäksi vaikkapa sellaista ainetta kuin CMA:ta (kalsiummagnesiumasetaattia), katupölyä sitomaan. Samaisesta syystä meillä pyyhitään nihkeäpyyheellä tassut joka kerta sisään tullessa.

Viikoittain isäntä on antanut Taikalle manikyyrin yhteydessä polkuanturahieronnan tassuvahauksella. Luksusta sähköhampiharjan sijaan;) Parhaaksi käytössä on todettu mehiläisvahapohjainen tassuvaha, esimerkiksi tällainen. Pitänee siirtyä verkkokauppaostoksille...

4 kommenttia:

 1. Jos Taika-koira haluaa vaihtelua tassujen rasvaukseen, täältä löytyy myös oivallinen tassuvoide:
  http://kauppa.hyvanolonmediat.fi/product_catalog.php?c=28
  Meillä kartetaan myös teollisia herkkuja - jopa ruokia. Kuivattu maksa, juustopalat tai jauhelihapiparit maistuu vähintään yhtä hyvin, eikä mene masu sekaisin. Extra-herkkävatsaisen koiran omistajana on saanut tosissaan etsiä koulutukseen sopivia palkkioita, jotka sopii mahalle. Hau-Haun kanakierre on yksi hyvä vaihtoehto, tuoteselosteen mukaan sisältää 100% lihaa, joka koostuu kanasta ja kalasta. Ihan kohtuullisen hyväntuoksuisesta pötköstä on hyvä leikellä sopivia palasia, eikä sotke kamalasti
  Meidän lenkkipolkuja ei onneksi suolata, mutta kyllä tassut silti on kovilla, pakkasten ja pikkukivien armoilla.

  VastaaPoista
 2. Hmmmm... tuosta pönikästä riittääisi moneksi vuodeksi. Mutta varjopuolena ahnkala kuljetella maalle ja reissuille. Pullon kokoa ei ole muuten mainittu missään? En löytänyt Detrian omastakaan verkkokaupasta infoa, mikä mahtaa olla koko? ...mielestäni aika olennainen tieto, kun ostopäätöstä tekee. Eikä kuvastakaan saa millilitroista selvää :)

  Olympian-sarjassa on ollut kuivattua peuranlihaa ja näkyipä olevan maksaa & munuaistakin, mut ne eivät meidän neiti nirpalle maistu.

  Kurkkaa muuten vielä kisunherkkuosasto! Meillä löytyi esim. kuivattu lammas kissannameista, samoin luomukissanruoka menee namina mainiosti. Kuivattu kuore on herkkua [mut se haju...]. Vähemmän sokeria kuin Frolicissa.
  Humppilassa muuten hyvä eläinkauppa, jossa laaja valikoima kaikkea tällaista. Hauskoja treenihetkiä:)

  VastaaPoista
 3. 350ml, pumppupullossa.
  Detrian sivuilla tieto on:
  http://www.relaxantanimal.fi/index.php/products/tassuvoide
  mutta tuolta toisesta verkkokaupasta näyttää unohtuneen, pyydetäänpä korjaamaan tuo asia :)

  VastaaPoista

Kiitos haukuista:)