tiistai 26. tammikuuta 2010

Puunpurija

"Soimenpurija, puunpurija, hevonen, jolla on sairaalloinen himo kalvaa soimeansa. Eläin painaa etuhampaillaan soimen laitaa tai muuta puuesinettä, pingoittaen samalla kaulan etupuolen lihaksia. Tällöin kuuluu örähtävä ääni, kun ilma syöksyy ruokatorveen. Hoidossa leikkaus (kaulalihaksien ja -hermojen) osoittautunut edulliseksi."

Pieni tietosanakirja (1925–1928), Otava.Taika nauttii lahopuun antimista.

3 kommenttia:

 1. Hauskat huvit:) Kerääkö Taika myös keppejä ja oksia ja tuo sitten ne kotiin? Monilla koirillahan se on yksi suosikkipuuhista.

  VastaaPoista
 2. No juu ei ole hauska huvi emännän mielestä: useamman kuin yhden kerran on ollut keppi hampaiden väliin, kitalakeen poikittain juuttuneena. Keppikeräily olisi mielestäni huumattaavsti suositeltavampi harrastus kuin myyrien, hiirien, sisiliskojen jne jne keräily... Kerran on ulkoiluttanut metrin pituista laudanpalaa kilometrin matkan. Ja kaupungissa tietenkin...

  VastaaPoista
 3. No nyt selvis tuokin! Olen nimittäin nähnyt tuommoisen hevosen, se ihan taukoamatta painoi hampaita aitapuuhun ja kurnutteli. Ihmeteltiin porukalla että mikä ähky sillä on.
  Taika keksii huvit metsässä. Katsoin noita vanhempiakin vesivideoita kun humpsahdin ihan juutuubiin tuota pätkää katsomaan. Aika toivottomaltahan tuo näytti ettäkö haukkumalla ja puremalla voisi puron virtauksen pysäyttää ;DD.

  VastaaPoista

Kiitos haukuista:)