perjantai 11. kesäkuuta 2010

Etsivä kännykoira ja koirankiusaamistapaus

Kesälomakausi lähestyy ja puuha-aikaa pitäisi riittää enemmänkin haukuille. Me nautimme ainakin kiireettömistä retkistä metsissä, puistoissa ja merenrannoilla. Toki myös temppuilusta. Kännyn nouto ja -etsintä on ollut lempitemppu ja pelastanut monen loskaisen marraskuun illan, kun sitä ollaan tehty myös sisätiloissa. Jos nyt joku loskakelejä haluaa muistella...

Eilen aiankin sattui jotain, jota en mielelläni muistele. Havaitsimme Töölössä, Arbiksen kallioilla kaksi teinipoikaa istuskelemassa. Toinen tuuppi pientä spanielin näköistä koiraa kallionseinämää alaspäin. Kun koira yritti kiskoa itseään ylös päässen miltei perille, se tuupattiin taas alas. Kavereilla oli selvästi hauskaa ja meitä Taikan kanssa alkoi sapettaa, varsinkin kun huomasimme tölkit siinä poikien vieressä. Tietenkin toimintaa seurattiin hymyssä suin lähiterassilta. Huikkasin, että jos ette lopeta, tullaan tuuppaamaan teidät alas kalliolta. Vastauksena "pidä sä vaan huoli omista asioistasi".

Niinpä. Ihan kuin suurin osa aikuisista läsnäolijoista. Taika äityi myös haukkumaan kiukkuisena ja kävelimme siinä lähistöllä kymmenisen minuuttia, jotta näimme jatkuuko sama meininki. Koira näytti saaneen rauhan.


Kuvan koira ei liity tapaukseen.

Kun me molemmat olemme paremmalla tuulella, eikä koirankiusaaminen kiukuta, me myös temppuilemme puistoissa ja kallioilla. Ohjelmassa on loikkia käsirenkaan läpi, cancan-tanssia, peruuttamista, kierimistä, kuolemista urinalla - ja kännynetsintää.

Jätä kommentti -- jos temppuvinkeille tuntuu olevan tarvetta niin kerromme ne kyllä.
Kuvilla pääsee kännyn etsinnän tunnelmaan. Lisätään Taikan kanssa Taikatemppuohjeet sitten tähän seuraavaan postaukseen.

edit: Ohje kirjoitettu ja kuvat siirretty sen yhteyteen. Ottakaahan hyöty ja ilo irti:)

5 kommenttia:

 1. Olipa ikävä tapahtuma, en kyllä ymmärrä ihmisiä...

  Mutta nuo temput kuulostavat hauskoilta, ja kyllä on kivat kuvat etsivästä kännykoirasta:)

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun puutuitte huonoon koiran kohteluun! Itselleni jäi kurja mieli, kun näin autosta, että nainen raahasi koiraansa kaulapanasta niin, että koira joutui kävelemän takatassuillaan ja ei ihme että se yritti purra kokoajan naista käteen. En päässyt puuttumaan tilanteeseen ja se harmitti kovasti!
  Kyllä eläinten huonoon kohteluun pitää ehdottomasti heti puuttua, muuten ei mikään muutu!

  Laittakaa vaan kivoja temppujanne tänne, se kyllä innostaa muitakin! Ja siitäkin kannattaa muistuuttaa, että temput ovat myös tärkeitä koiran ja ihmisen välisen suhteen rakentajina!

  VastaaPoista
 3. Teillä on kyllä ihanoita kuvia! Taika on niin kuvauksellinen joka tilanteessa. Mieltä lämmitti kovasti tuolla erään vanhemman puumökin vieressä otettu kuva. Ihanan tunnelmallinen :)

  Temppuja katsellaan mielellään, niistä saa itsekin inspiksen opetella aina jotain. Aina temput eivät ole hirmuisen tarpeellisia, mutta hei, mitäs sillä on väliä jos vaan on muuten kivaa.

  Outoa käytöstä kyllä on ollut noilta ihmisiltä. Onneksi seurasitte tilannetta, siitä oli varmasti apua koiran kannalta.

  VastaaPoista
 4. Sussi, en ymmärrä minäkään. Ikäviä ihmisiä ne, jotka huvittelevat eläinten kustannuksella.

  Marja, puutuu sekä huonoon että liian hyvään kohteluun;) Kun näen jonkun kippaavan matkalaukullisen leipää "linnuille" puistoon, kerron ystävällisesti, että seuraavana päivänä saalistamme siitä (usein tilanne jopa leikkipuiston vieressä) sitten ruuan perässä tulleita rottia:)

  Sheriffit, nämä kuvat on pitkällisen kuvauksen tulosta... eli toisin sanoen osumatarkkuus "kymppikuvaan" on noin 5 % luokkaa, mutta pikku hiljaa on tapahtunut kehittymistä kameran molemmilla puolilla. Pyynnöstä Taika poseeraa mielellään ja emäntäkin on ehkä oppinut käyttämään kameraa paremmin - joka on muuten ikivanha pikkupokkari Canon.

  Sussi, Marja, Sheriffit: temppuohjeita on pyynnöstänne luvassa. Taidan muokata ohjeen niin, että se on kiva tulostaa sitten erikseen temppuohjeeksi, kuten aikaisempi "nami kuonolla, katso kirsua" -temppu.
  Meillä Taikan kanssa on lähtökohtana nimenomaan se, että on kivaa - siispä temppuillaan, ja esimerkiksi tokoagi on enemmän meidän juttu kuin toko. Kun molemmilla on kivaa, niin mikäs on sen parempaa suhteen hoitoa - siinä olet Marja oikeassa! Samalla tehdään kuitenkin oikeasti "töitä" ja opitaan uutta...

  VastaaPoista
 5. Hienoa että joku uskaltaa ja viitsii sanoa jos näkee että koiraa (tai tietty mitä tahansa muutakin eläintä) kohdellaan huonosti!

  VastaaPoista

Kiitos haukuista:)