torstai 23. syyskuuta 2010

Syyskorvainen koira

Meillä on tällä välin sairasteltu syysflunssaa, nautittu kirkkaista syyspäivistä ja inhottu märkiä sadepäiviä koko pienen musta karvaisen otuksen voimalla. Kun kaatosateessa (emännällä sitä koiranystävän ykköstä eli goretexiä päästä varpaisiin) on taivallettu lähipuistoon, nostaa fiini koiraneiti takajalkaa, kääntyy 180 astetta, kiristää hihnan äärimmilleen ja Taika katsoo vettä valuvien silmäripsien alta paljon puhuvalla katseella: "kotiin"!

Ja ne korvat. Ne pystykorvainen koira pystyy ujuttamaan täydellisesti päätä vasten, kun vettä sataa ja tuulee. Tai vain tuulee. Näin ikään:

Hmmm. Muistojeni ja koneeni sopukoissa oli joskus tallentamani kuva:
huomaamme ehkä tiettyä yhdennäköisyyttä vintagekuvaan:
 
Ja kuvan lähde: se on jossain vintagekuvia jakaneessa blogissa. Ken löytää, kertokoon.
Ei ainakaan tämä, mutta samantyyppinen lähde.

Onnistuuko teidän tuntemillanne pystykorvaisilla koirilla sama temppu? Ystäväni mukaan Taikan liikehdinnässä on yhtäläisyyksiä hevoseen: korvien liikeradat, sivuittain kävely hihnassa (pohkeenväistö)...

5 kommenttia:

 1. Ihan eri koiran näköinen:) Enpä ole ennen nähnyt pystykorvan tekevän vastaavaa.

  VastaaPoista
 2. ...en minäkään. Ehkä tuokin oli aikanaan tärkeä ominaisuus ulkosaaristossa käytetylle koiralle. Hauskan näköistä ainakin:)

  VastaaPoista
 3. Ai, onko mun tuttavapiirissä sitten vain outoja koiria. Kyllä mun tuntemat pystykorvat suojaavat korviaan sateelta ja tuulelta ja joskus siirtävät korvansa päätä myöten taakse pelkästä kunnioituksesta omistajaansakin kohtaan. Mutta kieltämättä se hassulta näyttää. :)

  VastaaPoista
 4. Kaikki minunkin tapaamani pystykorvaiset turrukat tekevät noin. :) Juurikin tuulessa, sateessa, kun rakas ihminen tulee kotiin tms. Ilmaisee siis myös tunnetilaansa. :)

  VastaaPoista
 5. Ainakin osan pystykorvaisista olen nähnyt tekevän näin. Perheeni suomenpystykorvan en muistanut "sulkevan korviaan" fyysisesti, henkisesti kylläkin...

  Taika laskee korvat myös jäätelöannosta nauttiessaan:)

  Kuono näyttää muuten paljon pidemmältä, kun korvat ei erotu - just huomasin itsekin.

  VastaaPoista

Kiitos haukuista:)