tiistai 2. helmikuuta 2010

Kuin kaksi siimahäntää

 

  

Toinen kuva otettu tänään, toinen runsaat 5 vuotta sitten.
Ja kenellä on heikko vatsa tai siimahäntäkauhu,
kannattanee jättää seuraava lukematta.
Vaan ketä kiinnostaa lasten leikkipuiston
laitamien luonnonihmeet,
voi toki lukea lisää...


Lasten leikkipuiston pensasaitaan on katettu pöytä linnuille rotille ja kaneille. Talipalloja, leipää, jyviä, auringonkukansiemeniä, kaalia, salaattia, porkkanan ja perunankuoria... kiloittain pensaiden juurilla, pensaissa, tötteröissä, vesikanistereissa... Rauhalliseen päiväkävelyyn pääkaupungin puistossa tuli säpinää. Yksi rotta rouskutti talipalloa pensaassa, kun reipas seiskarineiti osui kohdille. Kaksi mutusteli pensaan juurella - ja ihmisiä käveli parin metrin päästä ohi keskellä päivää! 

Taika valpastui jo kaukaa. Hyppy orapihlaja-aitaan ja rotan päivät päättyivät. Nuhainen emäntä hitaine reflekseineen ja metrin nahkahihna olivat vain hidasteita, samoin kuin pensasaita, jonka piikki repäisi Taikan huuleen haavan.

Niin, olin tehnyt ruokintapisteestä ja sen asukeista ilmoituksen runsas viikko sitten. Taika ei jäänyt miettimään, mitä tehdä... Onneksi emännällä oli isompi muovipussi vielä taskussa, saatiin yksi otus pois lasten leikkipuistosta. Pitäisikö kaupungin maksaa koirakansalaiselle palkkio?

Ja muuten, ylemmässä kuvassa Taika on simahtanut sohvalle pentuna. Häntä ja masu olivat vielä aika karvattomat ja valkoista sai etsimällä etsiä... toisen takajalan pohjassa oli hiukan.

3 kommenttia:

  1. Yyyh, rottia. :( Vesimyyrät ovat jo ihan tarpeeksi inhottavia. Varsinkin mössöksi pureskeltuina, yöks! Vaan hyvähän se, että koirat hoitavat osansa tuholaisjahdissa. :)

    VastaaPoista
  2. Onneksi osui Taika paikalle, ajatus noista otuksista lasten leikkipaikan läheisyydessä ei ole yhtään miellyttävä.

    VastaaPoista
  3. Sain just viestin, että rottien torjunta tilattu paikalle. Rotat ei kuulu minunkaan suosikkeihini, ei ainakaan leikkipuistossa. Jos joku haluaa pitää hyvää huolta rottalemmikistään, se on bueno, mutta minä en koske...

    VastaaPoista

Kiitos haukuista:)