torstai 12. marraskuuta 2009

Ei sushikoira

Masu alkaa normalisoitua. Vatsakipuilua on hiukan antibioottien nauttimisen jälkeen, ja jos yltyy, voidaan antaa kipulääkettä.

Ruiskulla juottamisen kierrän maustamalla juomavettä kevyesti tonnikalaliemellä ja annostelen sitä 2 dl kerrallaan. Antipojootit purivat heti, maanantaina iltakävelyllä oli jo puistohiiri päästä nirristään...

Eilen pyysin tuomaan apteekista maitohappobakteereita, jauheena. Saisi sekoittaa ruokaan auttamaan vatsan toimintaa. Tuliaisina Tehobakt-pulveria, jossa on yhdessä grammassa jauhetta kylmäkuivattuja maitohappobakteereita (Enterococcus faecium)
14 x 107 kpl, merilevää 50 %, laktoosia 30 %, rasvatonta maitojauhetta 19 %, pektiiniä 0,6 %.

Annoin puoli mitallista (annostus koiralle 1-3 mittalusikallista/päivä). Pieni iltapala, raakaa jauhelihaa, keitettyä riisi-ohraa, nautittiin mielellään. Lisänä sitten muutama naminappula ja koirankeksi leikissä ja temppuilussa.

Kolmen jälkeen yöllä herätys: Taika tassuttelee levottomana eestaas. Valot päälle ja Taikan pää oli turvonnut kolmanneksen. YES:ltä vahvistettiin arvio allergisesta reaktiosta. Kyytablettia ja tarkkailua, ettei etene hengenahdistukseen. Turvotus aamulla laskenut paljon, mutta vielä on suupielissä ja otsalla turvotusta.

Allerginen reaktio, mutta mihin: antibiootteja oli jo otettu kolmasti. Ruoka ja namit samaa turvallista rataa. Syyttävä sormi osoittaa Tehobaktin merilevään. Emännän omat soija-allergiakokemukset ovat antaneet pontta sille, että eksoottisemmat, muodikkaat "superruoka"-ainekset, kuten goji-marjat kierretään kauempaa.

Seiskarinkoiran geeniperimässä ei taida olla aukkoa merilevälle. Pyysin Orionia lisäämään allergisen reaktion mahdollisuuden tuoteselosteeseen. Olkaahan varovaisia, kun kokeilette koiralle uusia syötäviä. Taidanpa hakea apteekista ihan vaan tuttuja Gefilus-kapseleita ja laitan niiden jauhetta potilaan ruokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos haukuista:)